Neuraal therapie

Neuraal therapie is het therapeutisch gebruik van een lokaal verdovingsmiddel, meestal procaine, om een stoorveld te neutraliseren.  Chronische ontstekingen op tanden kunnen problemen in heel het lichaam veroorzaken, van pijn in een knie tot een gekwetste buikspier. Door deze ontstekingen te neutraliseren,  kan het lichaam terug in balans komen.

In 1925 publiceerden 2 Duitse broers, Ferdinand en Walter Huneke, voor het eerst dat een injectie met een lokaal anesteticum een effect kon hebben op andere delen van het lichaam. Het begrip stoorveld was geboren. Elk litteken en elke chronische ontsteking kan een stoorveld zijn. Een aktief stoorveld veroorzaakt geen plaatselijke pijn maar lokt elders in het lichaam pijn uit. Chronische ontstekingen op tanden kunnen problemen in heel het lichaam veroorzaken.

 

 

Therapie

Naast algemene tandheel- kunde,  maken we ook gebruik van bijkomende therapieën, klik verder om te ontdekken wat we doen. 

Wie is wie

Tanden in balans is een tandartspraktijk waar ze verder kijken dan alleen jouw tanden.
Kijk even wie wij zijn.

Contact

Alle weekdagen , behalve donderdag , open van 9 tot 18.00 u. Donderdag is de praktijk gesloten. De overige contactgegevens vindt u hier.